Через рік “Нива” стане гідною командою першої ліги

Тернопільська «Нива» досі залишається без офіційно призначеного головного тренера. Такі висновки можна зробити зі слів одного з наймовірніших кандидатів на цю посаду — відомого українського фахівця Ігоря Яворського. Зокрема, ще у понеділок між ним та головою Тернопільської обласної держадміністрації Валентином Хоптяном, який узяв тимчасове шефство над клубом, мала відбутися предметна зустріч, однак через зайнятість губернатора Тернопільського краю її було відкладено на кілька днів.

Водночас, як пояснив колишній багаторічний гравець «Ниви» та керманич у період перебування команди у вищій лізі, в питанні прийняття цієї пропозиції не все так просто.

«У бажанні бачити команду в першій лізі ми з керівництвом клубу схожі, але треба бути реалістом — у цьому сезоні «Ниві» підвищитися в класі нереально. На це потрібен час. У нашій групі є команди, які мають стабільне фінансове становище. Це «Суми», «Десна», «Славутич», «Енергія», і конкурувати з ними зараз вкрай проблематично. Багато питань — з харчуванням, екіпіруванням, проживанням, базою, тренувальним полем», — сказав Ігор Петрович.

Щодо кількості часу, яка йому потрібна для того, щоб зробити з «Ниви» команду гідну першої ліги, то Яворський назвав термін — рік. «Якщо взимку мені нададуть можливість доукомплектувати команду так, як я планую, то до літа я її награю так, що зможу зробити заяву про першу лігу».

На запитання, чи готовий Яворський очолити «Ниву», якщо йому видадуть такий кредит довіри, фахівець зазначив: «Дуже багато залежить від фінансування команди. Коли зараз у неї немає свого тренувального поля, і доводиться щоденно до нього їздити по тридцять кілометрів на день, а гравці проживають у місцевому санаторії по вісім осіб у кімнаті, говорити про якусь стабільність важко. У мене, на жаль, є гіркий досвід співпраці з одним із колишніх президентів «Ниви», коли він, поставивши високі завдання перед командою, за кілька днів повідомив, що коштів немає і не буде. Тож зараз, приймаючи пропозицію, слід усе ретельно зважувати» — сказав Ігор Яворський.

В той же час попри те, що офіційно клуб заявляє про розгляд низки кандидатур на посаду тренера, наближені до керівництва «Ниви» особи вказують: коло кандидатів на посаду наставника тернопільців насправді звужене саме до одного фахівця — Ігоря Яворського. У самого ж Ігоря Петровича попереднє «знайомство»з потенційними підопічними вже відбулося — фахівець провів кілька тренувань та навіть вивів команду на календарну гру проти хмельницького «Динамо» як тренер-консультант. Вочевидь, поява саме цього фахівця біля керма команди надихнула тернопільців, оскільки ту гру вони виграли натхненно і впевнено — 4:0.

Почути ж думку про бачення розвитку клубу з боку його керівництва виявилося проблематичним — телефони працівників Тернопільської обласної держадміністрації вперто мовчали, а сам губернатор Валентин Хоптян, за словами його помічників, перебував на численних нарадах.

Щодо можливої участі у фінансуванні тернопільського клубу однієї з найбагатших людей в Україні мільярдера Дмитра Фірташа, то поки що така інформація прозвучала лише на рівні висловлювань надій та сподівань голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна місцевим ЗМІ. На момент друку газети прес-служба підконтрольної Дмитру Фірташу міжнародної холдингової компанії Group DF на наш запит поки що не прокоментувала цю інформацію жодним чином.

Олексій КОМАРОВСЬКИЙ

 

Коментарі вимкнені.