У Збаражі кожному депутату дали по каменю, і то не по одному

Депутат облради В.Бобко колише камінь, на задньому плані менеджер інфотурцентру Андрій Вільчинський

23 вересня, в Збаражі був проведений спільний захід комунального підприємства – КП “Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр” Обласної ради та географічного факультету ТНПУ ім. Гнатюка, з метою привести Збараж в порядок, аби він виглядав туристично-привабливим на своє День народження. Місцем проведення робіт став збаразький замок – одна з найстаріших архітектурних пам’яток Тернопільщини.

Дівчат – волонтерок не обтяжили важкою працею, вони мили вікна та готували обід, а от сильній статі таки довелось довести, що вони дійсно сильні. Замок зараз в процесі реставрації, для відтворення стін було завезли багато каміння, котре з вантажівок повисипали просто під мури споруди, для звільнення туристичних стежок, та і просто для кращого естетичного вигляду було вирішено поскладати його на прямокутні купи. Серед тих, хто тягав брили каменю були й депутати різних рівнів, починаючи від місцевої збаразької – Напованець Роман, не міг захід відбутися без депутата тернопільської міської ради Анатолія Фарцабея, позаяк він є заступником директора «Інфотурцентру» і навіть Тернопільська обласна була представлена поважною, але запилюженою особою Бобка Володимира. До слова – всі “свободівці”. «Озброївшись» синіми робочими рукавицями, вони активно носили каміння та сортували на купи.

– Я також долучився до роботи – розповідає депутат збаразької міської ради Роман Напованець.- Зараз в місті залучено близько ста п’ятдесяти робітників, більша частина з яких працює на будівництві стадіону. Цифра ніби й велика, але роботи йдуть по всьому місту, тому працівників, насправді, бракує. Через це я разом із своїми колегами депутатами та волонтерами приводимо в порядок туристичну родзинку нашого міста.

Депутати разом з усіма переносили не один десяток кам’яних брил. Як виявилось, наша влада не лише спроможна язиком чесати, а й, якщо потрібно, застосувати фізичну силу. Шкода, що політиків, які не бояться замурзати сорочку виявилось не багато. Та головне ж не кількість, а якість.

До речі, Збаразький замок увійшов до категорії семи найкращих замків України, завдяки Інтернет-голосуванню, що й визначало переможця. Але клацнувши «подобається» на інтернет-порталі семи чудес України, ми повинні не просто віддавати свій голос, а зобов’язати себе підтримувати його першість. Ми повинні прикласти максимум зусилля, аби замок і надалі залишався у списку найкращих в Україні.

Збаразький замок чекає саме на тебе!

 

Тетяна Колеснік

 

-1 thoughts on “У Збаражі кожному депутату дали по каменю, і то не по одному

Коментарі вимкнені.