Чортківський цукровий завод отримав нового власника

Найбільший в Україні виробник соняшникової олії, компанія Kernel, Андрія Веревського домовилася про купівлю 71% акцій другого за величиною виробника цього продукту – Цукровий союз Укррос за $ 42 млн, пише газета КоммерсантЪ-Украина в статті Масло разбавили сахаром.

Як повідомляє видання з посиланням на експертів, завдяки такому придбанню Кернел вийшов у сегмент, в якому прибутковість порівнянна з масложировим бізнесом, диверсифікувавши напрямки діяльності, – пише ВісникПравди.

Про купівлю 71% акцій Цукрового союзу Укррос компанія Кернел повідомила на Варшавській фондовій біржі.

За словами представників Кернел, вони зацікавлені у збереженні та розвитку напрямку виробництва цукру.

Боргове навантаження Укрросу становить $ 100 млн. Через нього компанія могла бути оцінена з дисконтом, вважає аналітик ІК BG Capital Дмитро Ушенко.

У свою чергу, віце-президент інвестбанківського департаменту ІК Dragon Capital Юрій Астахов вважає, що зважаючи на позиції Кернела і синергетичний ефект від угоди, в компанії буде можливість рефінансувати борг Укрросу за нижчими ставками.

Як зазначив директор компанії Інфеко Олексій Крутибич, купівля Укрросу холдингом Кернел значно ускладнить конкуренцію іншим виробникам цукру – об’єднавши земельні банки, компанія зможе збільшити частку власних буряків в обсязі переробки на заводах Укрросу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Kernel планує придбати російську компанію виробника соняшникової олії.

* * *

Кернел – найбільша в Україні агропромислова компанія, лідер ринку з виробництва та експорту соняшникової олії, експортер зернових культур, один з найбільших операторів з перевалки зерна та олії в порту. Володіє найбільшою мережею зернових елеваторів.

ВАТ Цукровий союз Укррос контролює 7 цукрових заводів, обробляє близько 100 тис. га землі. У минулому році компанія виробила 115 тис. т бурякового цукру і 59 тис. т тростинного. Дохід компанії за 9 місяців 2010 року склав $ 91,6 млн, прибуток – $ 13,1 млн.

Андрій Веревський, 36 років, посів 1057 місце з активами в $ 1,1 млрд у списку найбагатших людей планети за версією журналу Forbes.

Сфери діяльності – агропромисловість, self-made. Forbes вказав на те, що акції його агропромислового конгломерату Kernel Holding подорожчали вдвічі за останній рік.

У рейтингу найбагатших в Україні людей журналу Корреспондент Веревський зайняв 13-те місце з активами у $ 987 млн.

-1 thoughts on “Чортківський цукровий завод отримав нового власника

  • 14:28 | 25.03.2011 о 14:28
    Permalink

    нема цієї інформації на сайті Комерасанта

Коментарі вимкнені.