Чотири тисячі доларів футболістам з Тернопільщини зібрали в інтернеті

— Ще як Союз був, то нас усім забезпечували — форма, кеди, м’ячі. А потім то всьо завалилося. Мали одну форму, то в ній грали більше 10 років. Розмірів не вистачало. Іноді як під час гри робили заміну, то один з другого мокру футболку брав і на себе натягував, — розповідає 58-річний Олександр Архіпенко, тренер із футболу дитячої спортшколи в райцентрі Чортків на Тернопільщині, – пише gazeta.ua

У неділю її учням передали 80 комплектів нової форми. Придбав колишній вихованець закладу 33-річний Руслан Петричка. Зараз живе у Сполучених Штатах. Гроші назбирав через інтернет:

— Поговорив із тренером по телефону і подумав, що можу помогти більше, ніж просто передати пару гривень. Написав листа своїм друзям через мережу “Фейсбук” із номером рахунка. Ті поширили його. За місяць отримав понад 100 листів-відповідей. Хтось писав, що передав гроші, хтось пропонував знижку на спорттовари.

Руслан думав зібрати $2,5 тис. У результаті на рахунок надійшло майже вдвічі більше. Частина від незнайомих людей — із Росії, Канади, США, Сингапуру.

— В одній американській сім’ї, коли прочитали про мою акцію, вирішили відмовитися від обіду й таким чином зекономили 7 доларів. Із Вірджинії написав Ден Паулсон, якого я ніколи не знав. Перечислив кількасот доларів, тому що його дружина зі Львова і він хотів зробити щось добре для України, — розповідає.

— Я із 1963 року за Бразилію вболіваю, то попросив Руслана замовити форму в їхніх кольорах — жовті футболки, сині труси, білі гетри. На футболці набили символіку нашої спортшколи. Форму привезли раніше, але в районі ми показали її цього тижня, коли на нашому стадіоні була перерва між центральним матчем першості області. Малі були від неї в захваті. Як тільки оділи, зразу почали фотографуватися, — говорить Олександр Архіпенко.

Чортків — найбільше в області місто після Тернополя. У спортивній школі у футбол грають 92 дітей 9–16 років. Окрім форми, за зібрані кошти їм купили взуття та сітку м’ячів. Поки що не встигли передати в райцентр.

Андрій ЯНОВИЧ

 

Коментарі вимкнені.