Чудотворна ікона Дубенської Божої Матері мандрує по Тернопільщині

Один з дорогоцінних образів — чудотворна ікона Дубенської Божої Матері — з благословення єпископа Чернігівського Іларіона,  прибула у Чортків і звідти мандруватиме по пафіях Тернопільщини, – пише сайт Копичинці-інфо.

Перша згадка про цей образ датується 1565 роком, коли князь Костянтин Острозький запросив свиту подорожніх на ночівлю до себе. Серед них була незряча жінка, яка самостійно зайшла до кімнати, де була святиня, і, приклавшись до неї, прозріла. Князь одразу відправився в монастир і розповів про все ігумену. Зранку відвіз ікону в Дубенський чоловічий монастир, куди на поклоніння чудотворній іконі з’їжджалися вірні не тільки України, але й Польщі, Білорусі та Молдови. Перед тим, як монастир мали захопити, монахам явилась Богородиця та наказала вивезти образ на чернігівські землі. Там в одному з містечок лютувала епідемія чуми. Коли навколо нього хресним ходом обнесли ікону, хвороба раптово зникла.
Уже в 2010 році, коли чудотворна ікона перебувала на Львівщині, в Сколе, як і колись в Острозі, до неї підвели незрячу жінку. Із храму вона вийшла зціленою, славлячи Господа та Богородицю.
Зустріч чудотворного образа в Чорткові відбулася в неділю, 27 лютого, в 15 годині по вулиці Шевченка біля собору Петра і Павла. Звідти духовенство і вірні всіх конфесій пронесли ікону до церкви Святої Покрови, де вона перебуватиме тиждень, до 6 березня. А потім образ пронесуть по всіх парафіях Тернопільщини.
На Гусятинщині чудотворний образ прибуде 9 квітня в церкву Успіння Пресвятої Богородиці с. Яблунів.

Коментарі вимкнені.