Даїшникам заборонили зупиняти авто без техталона і з брудними номерами

Фото УНІАН

Міністерство внутрішніх справ затвердило нову інструкцію діяльності підрозділів ДАІ, в роботу яких ввели ряд нововведень, повідомляє ТСН.

Тепер працівники ДАІ не мають права зупиняти автомобілі в разі відсутності талона про проходження державного технічного огляду, а також якщо номерні знаки розміщені в невстановленому місці або забруднені так, що з відстані 20 м неможливо прочитати, що на них написано, пише “Комерсант-Україна”.

Зокрема, працівникам ДАІ пропонується патрулювати дороги на автомобілях із увімкненими світловими сигналами синього кольору, розміщувати наряди в місцях високої концентрації ДТП та проводити профілактичну роботу з водіями.

Згідно з наказом № 131 “Про затвердження змін до інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС”, підписаним міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим, в роботу ДАІ доданий ряд ключових нововведень.

Як повідомив керівник прес-служби департаменту ДАІ МВС Ігор Клопотій, нова інструкція орієнтує роботу співробітників на “профілактику ДТП і допомогу учасникам дорожнього руху”.

“Про якість роботи інспекторів буде свідчити зниження кількості ДТП. Ми плануємо змінити імідж служби, яка виконує каральні функції, на користь забезпечення безаварійного дорожнього руху”, – уточнив Клопотій.

Крім цього, з інструкції були вилучені положення про “відкриті”, “приховані” і “змішані” способи патрулювання, що дозволяють інспекторам працювати на автомобілях без спеціального кольорографічного забарвлення і розпізнавальних знаків.

Крім цього, у новому документі відсутній розділ про поквартальне планування роботи патрулів ДПС і про звітність за підсумками планового періоду.

За новою інструкцією працівникам ДАІ дозволяється патрулювати дороги тільки на службових автомобілях з увімкненими світловими сигнальними пристроями синього кольору.

Зокрема, “мигалки” на автомобілях ДПС повинні бути постійно включені на трасах державного значення і між стаціонарними постами в межах території обслуговування. У межах міста допускається розміщення патрулів ДПС без світлових сигналів, виключно в місцях підвищеної концентрації ДТП.

“Місце найбільшої концентрації ДТП може змінюватися в залежності від багатьох факторів: часу доби, погодних умов”, – зазначив Клопотій, додавши, що в столиці найбільш небезпечними вважаються Столичне шосе, проспект Перемоги та Кільцева дорога.

-1 thoughts on “Даїшникам заборонили зупиняти авто без техталона і з брудними номерами

  • 13:37 | 26.05.2011 о 13:37
    Permalink

    Якщо розібратися, то наші ДАЇшник на дорогах більше створюють аварійних ситуацій своєю присутність, ніж водії. То вони вискакують з кущів на дорогу, то ходять, як ті вівці не прив”язані, а ти їх обминай, то можуть зробити манев, яки забороняється правилами дорожнього руху. Вони, ДаЇшники, потрібні, але для забезпечення поряку на дорогах, а не створення хаосу.

Коментарі вимкнені.