Для студентів та учнів проводитимуть профорієнтаційні заняття

Тернопільський обласний осередок “Молодіжний центр працевлаштування” та Тернопільський обласний молодіжний центр праці в квітні-серпні 2011 року реалізує в області проект «Організація інформаційно-профорієнтаційних послуг для молоді».

«Даний проект був схвалений експертною комісією міжнародного фонду “Відродження” і здійснюватиметься за його фінансової підтримки, – розповів головний спеціаліст управління сім’ї молоді ТОДА Святослав Абрам’юк. – Метою даного проекту є організація роботи групи тренерів (експертів) для вироблення та постійного впровадження інформаційно-профорієнтаційних заходів серед молоді Тернопільської  області, зокрема в  Зборівському районі та в місті Тернополі. Згідно проекту передбачається що група тренерів визначить конкретні навчальні (інформаційні) заходи у сфері профорієнтаційної діяльності».

Проектом передбачається охопити дві групи молоді, зокрема це учні сільських загальноосвітніх шкіл та студенти 3,4 курсів. Для першої групи молоді буде розроблено профорієнтаційні ігри та інформаційно-просвітницькі заходи, зокрема дитяча гра «Світ ремесел» та «У світі професій». Для другої групи будуть розроблені профорієнтаційні тренінги «Ефективна самопрезентація» та «Перше робоче місце».

«Інформаційно-просвітницькими заходами та профорієнтаційними іграми планується охопити близько 1300 молодих людей, — зауважив Святослав Абрам’юк. — У вільний  від виїздів час практичні психологи працюватимуть в обласному молодіжному центрі праці діагностуючи молодь, яка звернеться за послугами до установи».

Спільно із Тернопільським обласним молодіжним центром праці буде створено матеріально-технічну базу, яка повинна забезпечити проведення профорієнтаційного тестування молоді та стане базою надання профорієнтаційних послуг.

Також проектом передбачено збільшити кількість надання профорієнтаційних послуг серед молоді створивши систему та механізм надання інформаційно-профорієнтаційних послуг обласним молодіжним центром праці та громадською організацією, забезпечити постійність роботи тренерів (експертів), розробку програми організації заходів із професійної орієнтації.

-1 thoughts on “Для студентів та учнів проводитимуть профорієнтаційні заняття

  • 01:12 | 10.04.2011 о 01:12
    Permalink

    це добре=)

Коментарі вимкнені.