На «Алясці» почали встановлювати тролейбусну лінію

7 грудня на масиві «Аляска» розпочались роботи по встановленню тролейбусної лінії. На вулиці Морозенка відбувається монтаж залізобетонних опор, до яких згодом кріпитимуться кронштейни. Загалом їх заплановано встановити 49 штук.

Далі працівники рухатимуться у бік вул. Симоненка. Монтаж опор планується завершити до кінця року при умові, що цьому сприятиме погода.

Давно назріла потреба з’єднати тролейбусним маршрутом великий спальний масив Тернополя «Аляску» з іншими мікрорайонами міста. Цьогоріч керівництво міста прислухалося до потреб тамтешніх жителів та керівництва КП «Тернопільелектротранс» і дало добро на втілення цього проекту.

– Уже цього року буде встановлено всі необхідні 49 залізобетонних опор, до яких кріпитимуться кронштейни. Також цьогоріч буде оголошено тендер на закупівлю контактного дроту і спецчастин, – каже Андрій Мастюх.

У 2011 році має бути освоєно 860 тис. грн. Решту суми, для завершення цього проекту (орієнтовна вартість проекту становить 3,1 млн. грн.), тролейбусники сподіваються отримати в 2012 році. Тоді ж буде змонтовано контактну лінію та проведено силовий кабель з підстанції, що на вулиці Тарнавського.

Нагадаємо, що нова тролейбусна лінія проходитиме вулицями Володимира Великого, Леся Курбаса, Морозенка та Симоненка і буде продовженням маршруту №8. Орієнтовно новим маршрутом мешканці Тернополя зможуть скористатися починаючи з осені 2012 року, пише Номер один.

-1 thoughts on “На «Алясці» почали встановлювати тролейбусну лінію

  • 15:20 | 10.12.2011 о 15:20
    Permalink

    старий тернопільський анекдот:
    – а чому в Кутківці тролейбус не їздить?
    – бо там дротів нема.
    тепер на Аляску буде їздити )))

Коментарі вимкнені.