До церкви у Чорткові ходили не лише вірячи, а й злодії

Днями правоохоронці Чортківського райвідділу внутрішніх справ затримали злочинний дует. Молодики задля збагачення підняли руку на церковне майно.

Об’єктом злочину зловмисники обрали церкву розташовану у райцентрі. Після візиту непроханих гостей зі скриньок пожертв зникали гроші, дісталися крадії і церковного сейфу, звідки поцупили готівку та церковні атрибути.

Як розповів пеший заступник начальника Чортківського райвідділу Андрій Свинарчук, зловмисники мешкали у сусідньому районі і вминулому вже отримали покарання за крадіжки з підвалів. Старший брат одного з молодиків навчався у Чорткові, тож молодший брат з друзями часто навідувавсяч в гостину. Хотілося розваг, а для цього звісно потрібна готівка. Тож задумали знову вдатися до старого ремесла. Цього разу молодики не погребували навіть святим.

Зухвалі крадії через вікно у підвалі тричі проникали до приміщення храму. Залишали порожніми скриньки для пожертв, викрадаючи чималі суми, а одному зі зловмисників пощастило знайти ключа від церковного сейфу і поцупити звідти 4000 тисячі гривень. Усю готівку злодій поклав до власної кишені, запевнивши спільників, що сейф порожній. Під час останньої вилазки крадії прихопили з собою і церковне майно, яке приховали у підвалі храму. Планували повернутися ще не раз, однак злочинним намірам завадили міліціонери.

Проти злочинного дуету порушено кримінальну справу. Правоохоронці перевіряють причетність затриманих й до інших подібних злочинів.

-1 thoughts on “До церкви у Чорткові ходили не лише вірячи, а й злодії

Коментарі вимкнені.