Дотації роботодавцям – сприяння служби зайнятості у створенні нових робочих місць

У Лановецькому центрі зайнятості відбувся семінар щодо надання роботодавцям дотацій на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, зокрема для забезпечення молоді першим робочим місцем. В роботі семінару взяли участь 15 представників місцевих підприємств, установ та організацій, приватні підприємці.

– Одним із шляхів вирішення питання зайнятості випускників вищих та професійно-технічних закладів освіти є забезпечення гарантії першого робочого місця шляхом реалізації норм Закону України «Про забезпечення молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту, першим робочим місцем з наданням дотацій роботодавцю», – звернулась до учасників семінару начальник відділу взаємодії з роботодавцями Лановецького РЦЗ. – Слід відзначити, що перелік професій та спеціальностей, за якими надаються дотації роботодавцям складається із 24 професій та 33 спеціальностей. Насамперед, молодь працевлаштовуватиметься на перше робоче місце у будівництві, промисловості, фінансових структурах, сільському господарстві, закладах охорони здоров’я, транспорті та зв’язку, освіті, лісовому господарстві.

Начальник відділу РЦЗ також наголосила, що першим робочим місцем з наданням роботодавцю дотації забезпечуються молоді люди, які звернулися до служби зайнятості не пізніше шести місяців після закінчення навчальних закладів (без врахування періоду проходження строкової військової або альтернативної (невійськової) служби) та перебувають на обліку в службі зайнятості як безробітні. Роботодавець може отримати відповідну дотацію за умови працевлаштування молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту, терміном на два роки. При цьому роботодавцю необхідно використовувати найману працю не менше 6 місяців на день звернення за дотацією та за умови відсутності протягом останніх півроку скорочення чисельності працівників за спеціальностями та професіями, на які працевлаштовується молодь.

За рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття підприємствам відшкодовуються витрати на оплату праці у перший рік роботи новоприйнятих молодих спеціалістів.

Досвідом співпраці з районним центром зайнятості поділилися приватний підприємець Людмила Ведяшкіна, бухгалтер приватного підприємства „Прогрес К” Надія Безбах, інспектор по кадрах ТОВ „Агробуд 2010” Лариса Савчук.

Учасники семінару обговорили шляхи подальшої співпраці, отримали кваліфіковані консультації спеціалістів центру зайнятості щодо надання згаданих дотацій.

Коментарі вимкнені.