Двадцять чотири тисячі гривень за три місяці додатково «заробила» хитрувата жінка на Тернопільщині

Дивним є те, що жінка працювала тут із 2006 року, і за нею очевидних гріхів не водилося. Раптом у серпні минулого продавець почала розкрадати сільську крамницю, причому часто і у великих розмірах. Вона брала виручку, продукти, начебто крамниця була її власністю. У листопаді продавець провела ревізію і виявила, що накрала майже на 24 тисячі гривень. Аби спекатися великого боргу, вирішила інсценізувати крадіжку: порозкидала товари, залишила відчиненими двері і пішла додому. А вранці повідомила керівництво і міліцію, що застала магазин розкраденим.

Правоохоронці оперативно встановили справжню особу злодія. Горе-продавцю довелося каятися. Вона плакала, пояснювала, що вдатися до такого змусили життєві обставини. Помер батько – потрібні були гроші на похорони; у кредитній спілці висів борг, за який треба було розплачуватися…

Тернопільський міськрайонний суд підтвердив винуватість жінки за двома статтями Кримінального кодексу – у привласненні чужого майна, яке їй було ввірене, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно, та у явно неправдивому повідомленні органу дізнання про вчинення злочину, поєднаного з обвинуваченням особи в тяжкому злочині.

Засудили її до умовного терміну і на рік позбавили права обіймати посади, пов’язані із обслуговуванням товарно-матеріальних цінностей.

Коментарі вимкнені.