Директор тернопільської школи вважає “хабар” – провокація

Директора однієї з тернопільських шкіл впіймали на хабарі в розмірі 12-ти тисяч гривень, відзвітували міліціонери області. Повідомлення правоохоронців і сама ситуація – неправдиві і замовні, стверджує директор школи, – пише газета “20 хвилин”.

Нагадаємо, наприкінці квітня, на сайті обласної міліції з’явилась інформація про директора школи, яка “попалась” на хабарі.

– 12 тисяч гривень – саме таку суму хабара вимагала директор тернопільської загальноосвітньої школи, – повідомили в обласній міліції. – Гроші їй мав віддати житель обласного центру, який звернувся з проханням отримати в користування підсобні приміщення навчального закладу. За отриманий хабар керівник погодилася, щоб чоловік користувався ними без оформлення оренди – школа від оборудки не отримала б навіть найменшої вигоди.

Отож працівники служби боротьби з економічною злочинністю втрутились в ситуацію та затримали директора та працівника школи, який, за інформацією міліції, їй допомагав отримувати гроші. Під час затримання люди в формі вилучили і 12 тисяч, про які йшла мова раніше.

Кореспондент відшукав тернопільську школу та директора, про якого йде. Спочатку пані Ірина (ім’я змінено з етичних міркуван – прим.ред.) спілкуватися відмовилась, посилаючись на заборону розголошувати деталі. Проте своїми міркуваннями з вона таки поділилась.

– Мова йде про честь і про людські долі, – говорить пані Ірина. – Ситуацію подають неправдиво – все абсолютно не так. Зараз і колектив, і я перебуваємо в сильному стресі, тому що сьогодні ми формуємо в дітей розумну, правову свідомість, стояло питання про присвоєння школі статусу правової. А тут мають місце якісь такі дії, щоб очорнити, підставити. Це якась брудна схема, чиєсь замовлення, провокація, щоб скомпроментувати школу і мене. “В кінці тунелю є світло”, але зараз потрібно через усю цю брудноту перейти.

Директорці закладу та працівнику, який за інформацією правоохоронців, допомагав отримувати хабар, загрожує покарання згідно з частиною другою статті 368 Кримінального кодексу України.

– Якщо вину людини доведуть, то, згідно з цією статтею, її можуть ув’язнити строком від п’яти до 10 років, а також конфіскувати її майно, – повідомила прес-секретар обласної прокуратури Леся Долішна.

Наразі триває слідство.

 

Новини по темі:

Тернополянка стверджує, що правоохоронці у школі завдали дітям травм

Коментарі вимкнені.