«Електронний вступ» під загрозою?

До 16 червня лише 10% вузів виконали технічні умови підключення до системи електронної реєстрації заяв вступників.

Лише 10 відсотків українських вузів виконали всі технічні умови щодо підключення до системи електронної реєстрації заяв абітурієнтів. Така ситуація була станом на 16 червня. Лист з вимогою виправити ситуацію Міністерство освіти і науки, молоді та спорту розіслало ВНЗ. Чи справді експеримент електронної реєстрації під загрозою зриву? Про це кореспондент «ВЗ» запитала у Лесі Куруц, головного редактора порталу «Єдине освітнє інформаційне вікно України osvita.com» (на якому здійснюватиметься прийом заяв).

«Електронному вступі 2011» беруть участь ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації, – говорить Леся Куруц. – Станом на п’ятницю,

17 червня, 383 вищі навчальні заклади надали інформацію про напрями підготовки, спеціальності тощо. Що стосується листа Міністерства про згаданих 10% навчальних закладів, то йшлося про технічні характеристики та роботу із ВАТ «Укртелеком». ВАТ «Укртелеком» шляхом укладання угод з ВНЗ організовує підключення до віртуальної мережі. У листі, зокрема, наголошувалося, що угоди з ВАТ «Укртелеком» уклали ще не всі ВНЗ. Робота у цьому напрямі триває. Є ще час до початку вступної кампанії, щоб укласти ці угоди. Жодних незручностей у роботі з «Електронним вступом-2011» вступники не відчують. Говорити про те, що є підстави для зриву «Електронного вступу-2011» не можна».

– Знаю, навіть у поважних вузів виникало багато запитань щодо роботи системи…

– Від 20 до 22 червня для проректорів (заступників директорів) та відповідальних секретарів приймальних комісій ВНЗ проведуть регіональні наради-семінари   – з питань підготовки до організованого проведення вступної кампанії 2011 року. Зокрема, йтиметься про «Електронний вступ-2011».

– А якщо якийсь вуз не захоче брати участі в експерименті?

– Якщо ВНЗ не бере участі, це порушення, за яке він несе відповідальність. Наказ про впровадження «Електронного вступу-2011» підписано Міністерством юстиції. Міністерство освіти і науки доклало максимум зусиль, щоб зменшити навантаження на роботу приймальних комісій. Ті, хто хоче уникнути черг і провести вступну кампанію спокійно, працюють із системою.

Коментарі вимкнені.