Фінансові піраміди відкривають новий сезон полювання на Західній Україні

Фінансові піраміди в Україні відкривають новий сезон полювання. У цьому році їхня головна зброя – діаманти та ікони. Продаючи їх, аферести вже ошукали половину західної України, відібравши у людей сотні мільйонів гривень.

Щоб стати мільйонером, необхідно привести з собою ще двох друзів – з кожного по півтисячі доларів і ще – по два надійних товариша.

Алмазна лихорадка вже накрила Росію. Але тепер і українцям фірма з Канади повним ходом роздає дорогоцінне каміння і гроші. Філіали є у найбільших містах України. Тільки у Львові в діамантовому коловороті опинилися вже близько тисячі клієнтів.

Офіс для правдоподібності підприємці знімають просто під стінами головного управління львівської міліції. Всередині менеджер показує новому клієнту камінь в пів карата.

Перше, що клієнт отримує як партнер компанії в цій системі – діамант лише за 500 доларів, тоді як його роздрібна ціна – 2650 доларів. Другий момент – дохід готівкою у відсотковому вираженні 400%.

Менеджер пропонує заповнити анкету на сайті компанії, покласти півтисячі доларів на рахунок і чекати. Якщо ж через півроку виявиться, що це фінансова піраміда – навіть до суду не буде на кого подати.

Не гірші професіонали побудували ще одну масштабну фінансову піраміду. Прикриваючись православними іконами, Кредитна спілка “Християнська злагода” виманила у людей 70 мільйонів гривень. Більшість ошуканих – пенсіонери.

Івано-Франківською філією цієї фінансової піраміди керувала одна родина з 6 чоловік. Вони привласнили 6 мільйонів спілчанських грошей.

У 2008 Держфінпослуг призупинив дію ліцензії щодо проведення діяльності по залученню коштів кредитною спілкою. Вони ж після банкрутства продовжували залучати кошти вкладників на депозити, а набивши кишені грошима пенсіонерів, керівники філії – зникли.

Якщо пенсіонери виграють суд, грошей повернути їм ніхто не зможе, оскільки всі гроші кредитної спілки зникли з рахунків у невідомому напрямку.

Кредитні спілки на західній Україні річ популярна. Формула їх успіху проста – високі відсотки. Тому перед тим, як спокуситися піднебесною відсотковою ставкою, безкоштовними алмазами чи безпроцентними кредитами, – програма “Гроші” наполегливо рекомендує добре подумати. Або ще раз передивитися цей сюжет.

Коментарі вимкнені.