Фірташ програв газеті у Лондонському суді

Лондонський суд відмовив бізнесмену Дмитру Фірташу у задоволенні його позову до газети KyivPost, – повідомляє Укріїнська правда.

При цьому суд постановив, що позивач має “практично невловимий зв‘язок” з Британією, йдеться у повідомленні видання.

Спостерігачі з залу Високого суду в Лондоні суду повідомили, що суддя назвав позов Фірташа до Kyiv Post “майже зловживанням процесуальними нормами”.

За словами Росса Холла з лондонської PR-фірми Financial Dynamics, яку найняв Kyiv Post, головуючий суддя Леслі був категоричний своєму рішенні про те, що справа Фірташа не повинна розглядатись у судах Великобританії.

“Я дійшов висновку, що зв’язок з Великобританією, про що згадується у позові, є надзвичайно слабкий”, – цитує слова судді Холл.

“У пана Фірташа тут навіть нема маєтку чи якого діючого бізнесу. Мені не дали ніяких доказів його поїздок у цю країну, тривалості його перебування, якщо він сюди приїжджає і де він проживає. Нема нічого, щоб пов’язувало його з цією країною”, – додав суддя.

Як відомо, Фірташ подав позов до одного з судів Лондона проти Kyiv Post за те, що журналісти “створюють про Фірташа враження як про корумповану особистість”.

Коментарі вимкнені.