Галицька мама часто сама вибирає наречену для свого сина, і ніколи не допустить в родину «москальку», тим більше – «жидівку»

Фото bm.org.ua

Традиційній галицькій родині властива ксенофобська закритість, зазначив під час засідання дискусійного клубу «Митуса» 13 серпня історик Василь Расевич.

Під час обговорення теми «Галицька родина: основа суспільства чи клубок патологій?» Василь Расевич, зокрема, зазначив: «Складається враження, що мама часто сама вибирає наречену для свого сина, і ніколи не допустить в родину «москальку», тим більше – «жидівку».

Доктор філософії, директор «Інституту родини та сім’ї» Українського католицького університету Юрій Підлісний погодився з такою тезою. «Вона таки є. Але не тільки ксенофобія щодо інших національностей, а й до інших регіонів теж», – зазначив він.

Історик та феміністка Оксана Кісь у своїй репліці на цю тему вказала на те, що традиційна галицька родина має низку неприйнятних рис. Окрім етнічної закритості, Оксана Кісь вказала також на гендерну ієрархію та насильство в сім’ї, – пише Острів.

-1 thoughts on “Галицька мама часто сама вибирає наречену для свого сина, і ніколи не допустить в родину «москальку», тим більше – «жидівку»

  • 10:24 | 17.08.2011 о 10:24
    Permalink

    хм..а нема часом відеозапису,щоб подивитись ту дискусію??

Коментарі вимкнені.