Хлопцю зламали ніс за те, що він говорив англійською

Розбите обличчя, зламаний і зміщений ніс та численні синці й розсічення отримав Олег Туркот за те, що розмовляв біля тернопільського нічного клубу англійською. За словами хлопця, бив його призер із греко-римської боротьби, – повідомляє “20 хвилин

– Від ударів я зомлів. Коли отямився – поруч уже були охоронці нічного клубу, – розповідає уродженець Тернополя, а нині – громадянин Сполучених Штатів Олег Туркот. – Поруч зі мною були подруги. Вони й покликали охорону. Таким чином врятували мене.

 

Троє молодиків побили Олега неподалік дискотеки “Пудра”. Хлопець святкував день народження друга. А спровокував молодиків тим, що… розмовляв із друзями англійською мовою.

 

– Десь о четвертій тридцять вийшов з подругами з клубу, – розповідає Олег. – Ми розмовляли англійською, коли до мене підійшов низенький хлопчина. Він почав приставати. Казав “Що ти тут рішаєш!”. Взявся штовхати мене. Я більший за цього хлопчину, тому не чіпав його. Просто відбивав його удари руками — це було просто. Не хотів його займати, бо маю молодшого брата, десь такого як він.

 

Та вслід за дрібним хлопчиною до Олега підійшов куди більший його друг. Одягнений був у спортивний костюм. Згодом – ще один молодик.

 

– Вони разом штовхнули мене на землю, – продовжує Олег. – Били руками й ногами по лиці. Дівчата почали кричати, кликати охорону. Врешті охорона прибігла а ці троє втекли. Також дівчата зателефонували у міліцію. Але вони були надто налякані та емоційні. Міліціонер сказав, що якщо хочуть викликати наряд — нехай висловлюються культурніше.

 

На цей виклик міліція так і не приїхала, стверджує хлопець. Олег помив лице під краном у вбиральні і сам поїхав у травмпункт. Врешті ще раз, вже особисто зателефонував у міліцію. Тепер його почули.

 

– Ось уже кілька днів лежу у нейрохірургічному відділенні, – продовжує хлопець. – І лікарі кажуть, що ще довго мені тут бути — у мене струс мозку і ще багато інших травм — били мене саме у лице.

 

Олег десять років тому отримав американське громадянство. Однак приїхав у рідне місто, щоб навчатися у медуніверситеті. Нещодавно закінчив вуз і вже збирався їхати додому, в Америку.

 

– Уже навіть квиток на літак взяв, але не судилося, – каже хлопець. – Вочевидь, залишуся тут ще надовго — поки не закінчаться усі слідчі дії. Я уже навіть дізнався хто був одним із нападників. Як виявилося, він — срібний призер із греко-римської боротьби. Чомусь раніше думав, що у такі види спорту відбирають не лише сильних, а культурних людей, які розуміють що таке честь. Але вочевидь ні.

 

Як повідомляють у міліції, усіх учасників бійки уже допитали. Наразі триває слідство, однак кривдники Олега – на волі.

 

– Ми чекаємо висновків судмедексперта, щоб кваліфікувати, якої ступені важкості побої отримав потерпілий, – каже начальник прес-служби обласного управління МВС Петро Колісник. – Також у встановлений термін закінчиться перевірка. Тоді справу передамо у прокуратуру.

 

Олег же каже, що не знає на якому етапі слідство. Однак до того, що його кривдники на волі, ставиться спокійно.

 

– Нічого, нехай правоохоронці працюють так, як мають працювати, – сказав хлопець. – Хай роблять усе по порядку

 

-1 thoughts on “Хлопцю зламали ніс за те, що він говорив англійською

  • 12:39 | 10.07.2011 о 12:39
    Permalink

    Добре зробили. Щоб не забував звідки родом. Немає чого мажорувати. Думає отримав паспорт американський і все можна. Такі придурки часто люблять показувати, що вони знають англійську мову і звисока дивляться на людей.

  • 00:30 | 14.07.2011 о 00:30
    Permalink

    Сергій, ви із середньовіччя?? бити людину за її мову – це просто диксіть. От саме через таких як ви люди і їдуть за кордон.

Коментарі вимкнені.