Голова Кременецької райради – ворог №8 преси у цілій Україні!

Голова Кременецької райради Андрій Гуславський за версією Національної спілки журналістів України посів 8-ме місце у рейтингу ворогів преси. Оприлюднення таких «показників» відбулося з нагоди Всесвітнього дня свободи слова. Очолив список народний депутат-регіонал Ян Табачник, – пише газета “Номер Один”.

У програмі «Відверто про політику» на телеканалі ІНТБ журналісти «Номер один» попросили прокоментувати цю ситуацію депутата обласної ради Степана Барну. Нагадаємо, що свого часу саме наше видання перше у публікації «Кременецьку районку збираються ліквідувати!?», розповіло про конфліктну ситуацію з кременецькою районною газетою «Діалог».

«Мені прикро, що Тернопільщина посіла одну з лідируючих позицій в обмеженні свободи слова, але я думаю, що в даному випадку треба говорити про ту систему, котра побудована в цілому в області. Але у цій ситуації мушу сказати наступне: чому це відбувається? Це відбувається тому, що в пана Гуславського є добрі приклади: в особі міського голови Тернополя Сергія Надала, який вигнав телеканал ІНТБ з засідання виконавчого комітету міської ради. Я ще тоді давав запитання, чому це відбувається. Мені зрозуміло: напевно, є що ховати. Бо інакше пускали би всіх журналістів. Але в даному випадку не було реакції щодо позиції міської ради, тому і немає реакції по Гуславському. Але я як депутат обласної ради обіцяю, що конкретним фактом поцікавлюся, і якщо буде якесь звернення, хоча б редакції газети «Діалог» (конфлікт пов’язаний саме з цим виданням), я готовий ініціювати розгляд цього питання на сесії обласної ради і внести його на засідання Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України через депутатів від партії «За Україну!», – зазначив Степан Барна.

Водночас пан Степан  хотів би, щоб пану Гуславському, як представнику «Сильної України», партія також дала оцінку за ці дії: «Хай ця партія оприлюднить свою позицію: чи вони підтримують такі дії, чи засуджують. Якщо засуджують, то які санкції по відношенню до нього вчиняють. Це буде тоді питанням політичної відповідальності. А так ми їх обираємо, а вони потім роблять казна-що».

Коментарі вимкнені.