Голова Тернопільської облради розкритикував львівських регіналів

Керівник фракції Партії регіонів у Львівській облраді Ігор Грещук під час позачергової сесії намагався пояснити депутатам доцільність використання прапору перемоги 9 травня на рівні з державним прапором України. Проте його виступ у сесійній залі супроводжували вигуками: “Ганьба!”, “Геть з трибуни!”, – пише газета “Експрес“.

“Ми всі знаємо, що ВР прийняла законопроект, в якому йдеться, що поруч з державними прапорами України під час 9 травня вивісити червоний прапор перемоги. І ключовим є слово “перемога”, а не те, що прапор був червоного кольору, — говорить він. — Окрім того, під червоними прапорами воювали не лише ми. То ж ми не повинні червоний колір асоціювати лише з Радянським Союзом. Сьогодні є люди, яким він не подобається, але є люди, котрі воювали за те, щоб він майорів”.

“Хіба у прапорі справа? Скільки чинилось безчинства під нашими рідними синьо-жовтими стягами? У той час, як на великі державного свята синьо-жовтий стяг вивішували на будівлях судів, де працювали такі люди, як суддя Ігор Зварич”, — зазначив Ігор Грещук.

Позицію представника Партії регіонів гостро розкритикував Олексій Кайда, голова Тернопільської обласної ради: “Вас треба, мабуть, суди за образу державних символів. Ви приплели діяльність хабарника до синьо-жовтого прапора. А хто його садив у те крісло? Може націоналісти? Чи такі самі, як ви, які правлять Україною вже понад 20 років? Хочете вшанувати? Допоможіть матеріально”.

“Для мене не дивне ставлення до”Дня побєди”, чи до тієї “червоної шмати” на Сході, чи на Півдні України, де 300 років людям “промивали мізки”, але мене дивує позиція тут ( у Львівській облраді). Це на Півдні, на Сході не знали, що таке УПА, там замовчувались факти геноциду, але ж тут всі знали правду”, — зазначив він нагадав колір прапорів, під якими чинились репресії проти українського народу у минулих століттях.

Нагадаємо, що сьогодні депутати ЛОР прийняли звернення до Президента України з вимогою застосувати право вето щодо Закону України “Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років”, прийнятого Верховною Радою України 21 квітня 2011 року. За це рішення проголосувало 88 обранців. Представники Партії регіонів не віддали жодного голосу “за” це рішення.

Коментарі вимкнені.