Голови трьох західних областей пригрозили владі вилами

2 грудня 2011 року голови Тернопільської та Львівської облрад Олексій Кайда та Олег Панькевич взяли участь у роботі Консультативної ради з питань місцевого самоврядування при Голові Верховної Ради України. Зокрема, на заході розглядалося питання земельних відносин та ухвалення закону про ринок землі, а також проблеми розмежування земель комунальної власності та інші питання.
Олексій Кайда висловив принципову позицію голів, що очолюють Івано-Франківську, Львівську та Тернопільську обласні ради, які заявляють про неприпустимість торгівлі землями сільськогосподарського призначення, про продовження мораторію на продаж землі.
“Якщо буде ухвалений закон про торгівлю українською землею, що рясно полита кров’ю наших предків, для українського села та української нації загалом це стане остаточним вироком. Однак ні влада, ні потенційні перекупники від цього не виграють. Адже голодний українець, якого позбавили життєвого простору і роботи на своїй землі, візьме вила, як це недавно було в Донецьку, і ними змете цей злочинний режим”, – зазначив Олексій Кайда.
Також очільник Тернопільської обласної ради наголосив на необхідності проведення всеукраїнського референдуму щодо недопущення торгівлі землею.

-1 thoughts on “Голови трьох західних областей пригрозили владі вилами

Коментарі вимкнені.