Хоптян готується до «суперлуння»

В переддень, так званого, «суперлуння» відбулося засідання  Тернопільської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому посадовці звітували про готовність до попередження та реагування на можливі негативні явища природного та техногенного характеру. Спочатку виступив губернатор області В. Хоптян, опісля доповідали його заступник А. Фліссак та начальник УМНС України в Тернопільській області Є. Лукавий.

Заслухавши інформацію та враховуючи стурбованість населення внаслідок природних катаклізмів та їх наслідків, які призвели до трагедії в Японії, численних публікацій в засобах масової інформації та інтернет-виданнях, з метою забезпечення готовності системи цивільного захисту області до реагування на загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій комісія вирішила провести в області ряд заходів:

1.           Організувати роботу чергово-диспетчерських служб в посиленому режимі роботи.

2.           Перевірити готовність районних (міської) систем оповіщення та зв’язку цивільного захисту.

3.           Перевірити готовність органів управління та сил цивільного захисту до реагування на можливі надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру.

4.           Організувати роботу з прогнозування та моніторингу екологічного стану навколишнього природного середовища в області.

5.           Забезпечити готовність до передачі інформації населенню області, проводити постійне інформування населення про наявну обстановку

Коментарі вимкнені.