Хоптян взявся за землю

Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян провів робочу нараду щодо використання земельних ресурсів Тернопільщини, – повідомляє прес-служба ОДА.

Як повідомили в Головному управлінні Держкомзему у Тернопільській області, земельний фонд області складає  1382,4 тис.га, з них 1049,0 тис.га або 76 відсотків займають сільськогосподарські угіддя, в тому числі 860,9 тис.га (62%) ріллі та перелогів.

В ході проведення земельної реформи в області 584 господарствам недержавної форми власності передано у колективну власність понад 724 тис.га земель, з яких 678 тис. га розпайовано (65 % від загальної площі с/г угідь) та передано у власність громадянам. 34,5 тис. власників земельних часток (паїв) виділили в натурі і обробляють самостійно 63 тис.га земелі.

Голова облдержадміністрації дав доручення відповідним службам провести детальний моніторинг земельного фонду області та по кожній сільській раді визначити скільки приміром є земель запасу в тому чи іншому селі.

«Сьогодні ми маємо знати скільки приміром земель запасу є у кожному селі, відтак сумарно будемо мати результати по району і так по області, — зауважив Валентин Хоптян. – Ми повинні довідатися, хто орендує землі, на яких умовах і чи не варто переглянути договори оренди».

Коментарі вимкнені.