Горе-матір відповідатиме перед Законом за недогляд малолітніх дітей

бомжі дітиВиховати і поставити власних дітей на ноги – доволі тривалий і клопітний процес. Для повноцінного розвитку маляти потрібні, насамперед, щира батьківська любов, постійна турбота, а головне – взаєморозуміння і підтримка. На жаль, так вважають далеко не всі, кому Господь дарував велике щастя – бути батьками.

Одразу дві кримінальні справи порушили працівники Чортківського райвідділу внутрішніх справ стосовно 31-річної мешканки Чорткова. Горе-матір не раз покидала напризволяще власних малолітніх дітей. Поки молодиця розважалася та випивала, трійко дітлахів залишалися одні без догляду у будинку.

Як розповів начальник кримінальної міліції у справах дітей Чортківського РВ Олександр Слободян, за плечима у молодиці два невдалих заміжжя, які закінчились розлученнями. Жінка залишилася сама з трьома дітьми, однак виховувати їх та заробляти на прожиття не збиралася. Матір навіть не потурбувалася про отримання державної допомоги на утримання дітей, натомість справно прогулювала гроші, які присилала бабуся онукам з-за кордону. Увесь час проводила в сумнівних компаніях, гуляла та випивала. А двійко молодших дітей залишалися на виховання у старшого 14-річного брата. Хлопчина заміняв трирічній сестричці та шестирічному братикові батьків. Допоки мати по кілька днів гуляла, старшому з дітей доводилося готувати хоч якусь їжу та приглядати за малечею. Часто приходилося пропускати навчання у школі. Однак, матір не надто хвилювали успіхи сина. Вона воліла влаштовувати власне життя поза стінами рідної домівки.

Правоохоронці припинили беззаконні діяння матері. Коли працівники правоохоронних органів спільно з представниками влади завітали до родини, у будинку панував суцільний безлад. Для дітей не було створено належних побутових умов, вони були недоглянуті. Усіх їх поміщено в обласний притулок для дітей.

Стосовно жінки порушили дві кримінальні справи за ч.1, ст.135 (залишення у небезпеці) та ст.166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України. За подібні протиправні діяння горе-матір можуть позбавити батьківських прав. Залишається сподіватися, що в жінки все ж прокинуться справжні материнські почуття.

Коментарі вимкнені.