Хто приютить символ родючості?

Нещодавно на «Погляді» публікувалась стаття про те, що стадіон Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка облюбували собі лелеки.  Пробувши там якийсь час, вони полетіли, та один бідолаха залишився. Студенти жартували, що хоче, мабуть,  вступати до «вишу»,  а оскільки залишився на стадіоні – то може й на фізкультурний факультет. Та, схоже, лелека їхнього ентузіазму не поділяє. До редакції надійшов лист від тернополянки  Тетяни Височанської, яка знає більше про подальшу долю пернатого.
«Сьогодні після велопрогулянки їхала додому парком і зустріла на стежині… молодого лелеку. Він був переляканим і дуже брудним. На нього полювала чиясь собака, а лелека не міг злетіти,щоб втекти. Від мого велосипеду навіть не втікав. Інші люди проходили повз навіть не помічаючи його! Ще один чоловік зупинився і ми удвох спіймали лелеку. Я тримала його в обіймах, а чоловік тримав могутній червоний дзьоб. Мій напарник спитав у сторожа звіринця, чи може той надати притулок птахові,  але він відмовився. Пояснив, що  птах їм не потрібен, що у них всі птахи «по паперах» , а ще – що лелека може бути хворим і заразити всіх інших птахів. Сторож порекомендував чоловікові просто позбутися птаха.  А це означало  залишити його напризволяще, перед масою загроз: собаками, автомобілями, людською жорстокістю…  Зазначу, що птах не виглядає хворим – досить сильне і вгодоване тільце, багато сил (особливо коли видирався з рук), чисті очі, гарне пір’я т.д.
Все, що ми з тим чоловіком змогли придумати – це запустити лелеку за сітку до озера. Ми сподівалися, що там він буде у безпеці від собак на машин, і можливо йому вдасться упіймати жабку у озері для себе. Але я переживаю, що сторож може помітити лелеку і викинути.
Я планую завтра вранці піти у парк (сподіваюся, я зможу його там знайти) і забрати тимчасово до себе на балкон. Але маленький балкон – не місце для такої красивої птахи і дуже шкода, що так зневажливо ставляться працівники звіринцю до символу України…
Пропоную завтра вранці разом прийти у парк (кільком людям буде легше спіймати).   Моя мета – змусити міську раду прийняти лелеку у наш звіринець і турбуватися про нього. Напишіть мені особистого листа – я дам свій мобільний телефон і ми зустрінемося в годинці 9-10 ранку.

Друзі. Може хто може забрати лелеку тимчасово, поки вирішуватимуться справи зі звіринцем і поселити його у дворі приватного будинку, у вольєрі. Думаю, від мого маленького балкону йому веселіше не стане… А також прошу при потребі матеріально підтримати ідею будівництва невеличкого вольєра для лелеки у звіринці, бо звісно ж, що бюджетних грошей на це не виявиться. А також на харчі для лелеки тому, хто тимчасово буде за ним доглядати.
Завтра напишу, чи вдалося мені його піймати і у якому він стані.
Відгукніться, будь ласка, на кого я можу розраховувати!»
Ми публікуємо лист пані Тетяни фактично без змін та скорочень. Чекаємо на Ваші відгуки на сайті у коментарях або на сторінці у Тетяни.

-1 thoughts on “Хто приютить символ родючості?

  • 10:19 | 9.06.2011 о 10:19
    Permalink

    Танюшка, молодець! Вже 2 тижні лелека блукає Тернополем і нікому до нього діла не було.

Коментарі вимкнені.