Хвилю скорочень чиновників на Тернопіллі чекають навесні

Про скорочення апарату обладміністрації днями повідомив днями очільник краю Валентин Хоптян.

Йдеться як про заступників губернатора, так і про скорочення чиновників виконавчої вертикалі – відразу на 30%. Обертів цей процес, яка каже пан Хоптян, набере навесні 2011-го, – пише 20 ХВИЛИН.

– Замість п’яти заступників у голови обладміністрації має бути тільки троє, – заявив губернатор. – Крім того, ми детально проаналізуємо роботу кожного працівника адміністрації та дамо кожному шанс самореалізуватися.

Хто саме із заступників залишиться, ще невідомо. Кажуть, крісла хитаються насамперед під першим заступником Василем Коломійчуком, а також під Андрієм Фліссаком.

– Є ряд управлінь і відділів, де треба розглядати доцільність нинішньої кількості працівників, – пояснив губернатор на сесії облради 5 січня. – Є інша проблема. Чимало людей звільняються з держслужби через надто низьку зарплату. Завсектором нині отримує платню на рівні прибиральниці, водія. Ми втрачаємо кадри… Але підняти зарплату держслужбовцям у цьому році ми не зможемо, бо будемо компенсувати кошти скороченим чиновникам.

Голова облради вже встиг розкритикував плани Києва і не поділив ентузіазму губернатора під час сесії.

– Нам намагаються довести, що є позитив у тому, що скорочують кількість міністерств, чиновників у Кабміні та в Адміністрації Президента. Але лише скороченням посад досягти результату неможливо, – вважає він. – Тут простежується підсилення певних фінансово-політичних груп і концентрація їхніх повноважень.

Адмінреформу, як вважає голова, треба було б проводити у три етапи. Насамперед, слід було створити держкомісію для розробки концепції адмінреформи. Вона згодом мала б подати на затвердження чіткий план змін.

– Другим етапом мало б бути затвердження організаційно-правових заходів, – додає він. – Третій крок – це власне адмінреформа в органах виконавчої влади на місцях та органах місцевого самоврядування. Президент мав би ліквідувати місцеві держадміністрації, а їхні функції передати виконкомам місцевих рад.

Нагадаємо, обійнявши посаду, Валентин Хоптян казав, що з кадрами поводитиметься коректно, бо вміє працювати з людьми. Натомість політолог Володимир Колінець відразу казав, що нинішній очільник краю остаточно “очистить” апарат від усіх націонал-патріотів. Натомість він привезе “своїх” людей.

-1 thoughts on “Хвилю скорочень чиновників на Тернопіллі чекають навесні

  • 12:21 | 19.01.2011 о 12:21
    Permalink

    Обов”язково треба скорочувати адм. апарат. Там сидять працівники по 10-15 років,які звикли тільки до керівництва типу, партійної номенклатури. Чогось нового, прогресивного чекати нічого. Праналізуйте, хто іх заступників керував ще за партії і все стане зрозумілим.

  • 23:25 | 19.01.2011 о 23:25
    Permalink

    Яка різниця, з якої партії людина? Головне, щоб свою роботу виконував добре! От Коломийчук – знаю купу людей, які приходили до нього на прийом, і він допоміг всім. Це не голослівний чиновник, він робить свою справу в той час, коли інші пють каву у кабінетах. Авторитет серед населення заробив. А от крісло під ним хитається:( Такі фахвці нам не потрібні?

Коментарі вимкнені.