Розвитком і розбудовою Тернополя займатимуться самі громадяни

Про стратегічний розвиток та містобудування Тернополя дбатимуть громадяни. Громадську раду такого напрямку створили в міській раді. Вступити в неї могли представники громадських, благодійних, релігійних організацій, професійних і творчих спілок, недержавних мас-медіа.

Проект налагоджуватиме зв’язок між мешканцями міста та місцевою владою, вважають у міськраді. За словами членів ради Степана Солана і Тетяни Крушеницької, вони намагатимуться зробити Тернопіль кращим.

Засідання Громадської ради відбуватимуться раз у квартал. На них розглядатимуть варіанти розвитку та розбудови Тернополя, які пропонуватимуть посадовцям міськради. Голова громадської ради з питань стратегічного розвитку та містобудуваннявже Михайло Гросуляк каже, що вже має в цьому напрямку певні напрацювання.

Згідно із законом, до складу громадських рад не можуть входити працівники міських рад. Але тернопільська влада це дозволила. Не можуть чиновники займати лише керівні посади у громадських радах.

Крім стратегічного розвитку та містобудування, громадські ради в Тернополі створять по таких напрямках: інновацій та інвестицій, освіти, науки, культури та мистецтва, економіки, промисловості та підприємництва, духовності та моралі, молодіжної політики, спорту та туризму, охорони здоров’я, материнства та дитинства, протидії корупції та дотримання законності, діяльності ринків, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.