Конфлікт у Збаражі добрався до Тернопільської обласної ради

Залагодити конфлікт між мером Збаража і депутатами міської ради досі не вдається. Як нам стало відомо, міський голова Михайло Бочаров – на лікарняному і коли він вийде на роботу – невідомо, а тому мерія не може повноцінно виконувати свої обов’язки. Відтак, у комунальних установах подекуди відімкнули світло, не працюють телефони, – пише газета “20 хвилин”.

Свою точку зору про конфлікт нещодавно висловив голова облради.

– Дві третини депутатів висловили недовіру меру Збаража, – каже Олексій КАЙДА (40 р.). – Один із депутатів облради підготував з цього приводу запит до обласної прокуратури, аби вона вжила відповідних заходів. І вперше за весь час роботи облради цієї каденції провладні фракції відмовилися ухвалити запит свого колеги. Врешті Наталія Мандзюк озвучила звернення з трибуни.

Нагадаємо, протистояння у Збаразькій міськраді виникло між мером Михайлом Бочаровим, який є висуванцем Партії регіонів, і депутатами-представниками “Свободи”, “Батьківщини”, “Фронту змін”, “Сильної України” і “Сила і честь”. Ми уже писали, що 24 грудня 2010 р. вони висловили йому недовіру. Але 26 грудня райсуд скасував це рішення.

Втім, 31 січня на вимогу більшості депутатів скликали позачергове засідання. Міський голова проігнорував його. На засіданні не було й начальника фінансово-господарського відділу мерії М.Опалюк. Без них рада прийняла бюджет, але документ досі не підписав мер. А тому життя міста – паралізоване.

Коментарі вимкнені.