Контролери та дорожники відмолювали гріхи

13 професійних паломництв до Марійського духовного центру Зарваниця відбулося у 2011 році. «Професійні прощі до Зарваниці започатковано у 2002 році, – зазначає Анна Зварич, координатор мирянського апостоляту єпархії. – Кожного року їх кількість збільшується. Для мирян, які разом працюють та об’єднані професійно, вже стало гарною традицією збиратися у Зарваниці та свідчити свою віру у Господа».

22 жовтня відбулося професійне паломництво працівників контрольно-ревізійного управління Тернопільської області. Понад 130 осіб з родинами, в тому числі начальник управління Іван Панцьо, представники усіх районних управлінь області, взяли участь у спільній Святій Літургії. Владика Василій Семенюк, єпарх Тернопільсько-Зборівський, уділив кожному благословення. Відтак декан Зарваницький о. Володимир Топоровський вітав прочан у парафіяльній церкві та благословив присутніх мощами святих.

23 жовтня відбулася проща працівників дорожніх служб. Приблизно 600 паломників прибуло з Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Івано-Франківської,Чернівецької та Волинської областей. Божественну Літургію у Соборі Матері Божої Зарваницької очолив генеральний вікарій Тернопільсько-Зборівської єпархії о. Андрій Романків. Священик привітав присутніх від імені владики Василія Семенюка.

У зверненні до прочан о. Андрій Романків говорив про велику Божу любов і милосердя до кожної людини: «Євангельські слова «Будьте милосердні, як Отець Ваш милосердний» – це вершина науки, яку залишив нам Христос. Месія своїм прикладом, на противагу думці земної логіки справедливості, яка часто домінує у нашому суспільстві, кличе кожного милосердитися над іншими, любити ворогів, добро чинити нашим недругам». Священик підкреслив, що наш особистий гріх є актом немилосердя у відношенні до самих себе: «Хоронімо себе самих від усякого зла, адже ми храм Святого Духа».

Після Літургії о. Андрій Романків нагородив керівників дорожніх служб грамотами та вручив ікони Матері Божої Зарваницької. Відтак відбулося водосвяття, Хресна дорога та екскурсія, яку провели семінаристи тернопільської семінарії.

-1 thoughts on “Контролери та дорожники відмолювали гріхи

  • 19:26 | 26.10.2011 о 19:26
    Permalink

    Добре сказав священик :” «Хоронімо себе самих від усякого зла, адже ми храм Святого Духа»”, але НЕ ДОКАЗАВ. А це- ВАЖЛИВО!
    Святе Письмо каже:
    “Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває?
    Як хто нівечить Божого храма, ТОГО ЗНІВЕЧИТЬ БОГ, бо храм Божий святий, а храм той то ви!”.(1 Кор. 3:16)
    ТОМУ кожна людина повинна задумуватись над собою самою!”

  • 19:32 | 26.10.2011 о 19:32
    Permalink

    Дорожники? Ы Мединський був? ЯКЩО був – тоды ми звертаэмось до нього особисто: написано в Біблії! “Віра без діл-мертва”. Тому не лише вірою в Бога, а й любовю до свого ближнього потрібно доказувати віру в Бога.
    Мешканці В.Березовиця звертались до вас, щоб ви повернули маршрут №8 через базар на кемпінг. Але ви сказали: ні. Все нормально!
    А чи насправді нормально, якщо ви забрали маршрут №5,який йде через базар, але в село, і забрали вісімку, що тепер їде по островського. КОМУ вона потрібна по Островського? Люди з базару мучаться…а ви кажете: нормально.
    Лише ОДИН маршрут №31 їде з базару на кемпінг. А було три: 31,8,5.
    То це для людей зроблено?
    Поверніться обличчям до людей, пане Мединський!

Коментарі вимкнені.