Літо на Тернопільщині буде спекотне

Малодощове і тепле літо “бачить” народний синоптик із села Старий Збараж Іван Походай.

Раніше він із точністю вгадував погодні умови попередніх років. Зокрема справдилися передбачення Івана Теодоровича про минулу зиму – вона не була настільки суворою, якою її “малювали” деякі прогностики з інших регіонів країни.

– Літо потішить гарною погодою, – сказав Іван Походай (83 р.). – Дощі проходитимуть, але не дуже часто. Обійдеться без бур та інших катаклізмів.

За словами пана Івана, червень буде переважно сухим. У липні та серпні опадів випаде у межах норми. Натомість дощі надолужать своє у вересні. Дощитиме, принаймні, половину місяця, а потім знову випогодиться. Гарними мають бути жовтень і листопад.

А ось що спрогнозував українцям офіційний Гідрометцентр. За його даними, літо буде спекотним і довгим. Тепло очікують до середини вересня. Спільною ознакою для літніх місяців – багато днів з температурою 30-35 градусів.

Попри спекотну погоду, температурних максимумів – до 40 градусів, як торік, синоптики не обіцяють. Середина літа відзначиться сильними зливами.

У липні, особливо в другій половині місяця, пройдуть сильні грозові зливи з градом, сказав директор Гідрометцентру Микола Кульбіда. У Карпатах, за його словами, через це можливі повені, але не небезпечні. Тепло захопить і половину вересня, але з третьої декади різко і відчутно похолоднішає, – пише газета “20 хвилин”.

Коментарі вимкнені.