Літо цього року знову буде пекельним і засушливим

Через тривале збільшення літнього температурного фону, літо 2011 року буде спекотним і сухим. Про це повідомив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

 

“Квітень і травень очікуємо в межах нормальних показників. І це гарантія того, що сільськогосподарські культури перенесуть цей період м’якше. Щодо літа, то за останні 20-25 років відмічається стійке зростання температури червня, липня й серпня. У липні та серпні збільшення температури складає майже 2 градуси. Тож літо буде спекотним, з температурним режимом, вищим за норму. Це говорить про ймовірність засушливих явищ”, – сказав Кульбіда.

 

При цьому він зауважив, що без врахування посухи говорити про високі врожаї не доведеться. Але в разі урахування всіх факторів, в разі правильної підготовки до літа, ймовірність зібрати значний вал зернових – також висока.

 

“З певною імовірністю можна розраховувати на врожай, кращий за минулорічний. Тенденція до зменшення валу пшениці буде перервана й врожай може бути на рівні 2009 року”, – відзначив Кульбіда.

Коментарі вимкнені.