Львівські археологи шукатимуть на Тернопільщині повстанську криївку

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч провів  чергове засідання комісії з питань увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій.

На комісії розглядалося виконання доручення  голови комісії щодо встановлення місця знаходження повстанської криївки в с. Великі Гаї Тернопільського району. Затверджено план заходів, які мають здійснити працівники обласного державного архіву та правоохоронних органів.

Секретарю комісії Марині Ягодинській доручено організувати пошукові роботи із залученням комунального підприємства „Доля” Львівської обласної ради, яке спеціалізується на проведенні таких робіт у західному регіоні.

На засіданні також розглянуто звернення жителя м. Житомира щодо перепоховання останків його батька – учасника Другої світової війни – з одного із хуторів Кременецького району до Братської могили у м.Почаєві.

 

-1 thoughts on “Львівські археологи шукатимуть на Тернопільщині повстанську криївку

  • 15:19 | 3.09.2011 о 15:19
    Permalink

    В одному мальовничому селі, на тернопільщині, в кінці 70 трапилась історія.
    Два хлопаки лазили по лісі і знайшли схрон. Там було багато зброї. Взяли собі по пістолю, і пішли додому залишивши все у таємниці. За деякий час на весіллі у сусідньому селі була бійка хтось з кимось бився, а хтось з них вистрелив(напевно в повітря).
    …. На другий день зранку прийшли працівники з комітету державної безпеки. Незная скільки часу хлопці тримались, але влада вивезла з криївки три машини зброї та боєприпасів. КДБ відпустило хлопців.
    ….
    Через декілька днів одного з тих хлопаків затовкли до смерті. Інший утік на Сибір і якщо приїзджав до села то тільки на день.

Коментарі вимкнені.