Майже дві тисячі людей на Тернопільщині виведено з підпілля

З початку року податківцями Тернопільської області виявлено 1872найманих працівники, з якими не укладено трудових договорів та яким виплачено 808 тис.грн. «прихованої» заробітної плати.

Роботодавцям-порушникам додатково нараховано майже 62 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій. До органів прокуратури передано 397 справ та 365 справ – до інспекції праці.За наслідками проведеної роботи з 1411 працівниками роботодавці уклали трудові договори.

Для прикладу, нещодавно завершено планову виїзну документальну перевірку одного із підприємців, який займався роботами із завершення будівництва, виготовленням каркасних конструкцій і покрівель, іншими спеціалізованими будівельними роботами, електромонтажними роботами та іншими монтажними роботами. Як виявилося, підприємець використовував працю 5-ти незареєстрованих найманих працівників і виплатив їм 224 тис.грн. зарплати «в конвертах».

За результатами перевірки горе-роботодавцю донараховано 42 тис.грн., з яких майже 34 тис. грн. – податок на доходи фізичних осіб та понад 8 тис. грн. – штрафні санкції.

Коментарі вимкнені.