Мер Львова не дасть ЛАЗу ні копійки, поки той не привезе в Тернопіль два автобуси

19 травня, Львівська міська рада ухвалила передачу автобусів АТП№1 в заставу «Державному ощадному банку України» задля отримання кредиту, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Йдеться про надання дозволу Львівському комунальному підприємству АТП№1 передати під заставу транспортні засобі для отримання кредиту. Тобто ті транспорті засоби, які ми отримали, стануть предметом застави. Сьогодні відбулась відповідна дискусія з Ощадним банком і Кабінетом міністрів. Не можна сказати, що вони були в захопленні від такого нашого рішення зменшити кількість нерухомого майна, а предметом застави стали рухомі засоби. Але ми рухаємось таким шляхом і я думаю, що це є правильне рішення», – зазначив перший заступник міського голови Олег Синютка. «Ми мусимо отримати кредитні кошти в сумі 56 млн. гривень, більше 20 млн. піде на погашення заборгованості за вже отримані автобуси. Приблизно 30 млн. гривень ще залишиться для сплати для подальшого розрахунку за автобуси, які ще прийдуть», – повідомив директор АТП №1 Орест Гриньків.

Але міський голова Андрій Садовий наголосив на тому, що місто не перекаже на рахунок Львівського автобусного заводу коштів до тих пір, поки автобуси не отримає місто-побратим Львова – Тернопіль.

«Сьогодні до нас приїхав міський голова Тернополя і сказав, що свої 2 автобуси від ЛАЗу він чекає вже 2 роки, за умови, що кошти виплачені. Жодної гривні ми не перерахуємо на завод, поки ЛАЗ не віддасть Тернополю 2 автобуси. Це є принципово. Також ми вимагаємо, щоб сидіння в автобусах також були вітчизняного виробництва, це є принципові позиції», – наголосив міський голова Андрій Садовий.

-1 thoughts on “Мер Львова не дасть ЛАЗу ні копійки, поки той не привезе в Тернопіль два автобуси

  • 10:15 | 20.05.2011 о 10:15
    Permalink

    Садовий переплутав – не автобуси, а тролейбуси.
    Але його позиція викликає повагу, молодець!

Коментарі вимкнені.