Мешканка Тернопільщини померла, вишивши останній хрестик на картині для Яценюка

Мешканка Тернопільщини померла, вишивши останній хрестик. 88-річна Ганна Матлак гаптувала ще з дитинства. Відколи погіршився зір, робити це стало важче. Але улюбленої справи не залишила. У 85-річному віці вишила сорочку лідеру політичної партії «Фронт Змін» Арсенію Яценюку.

Політик сфотографувався у вишиванці та разом з гостинцями передав світлину через свого помічника пані Ганні. Після того жінка вишила ще декілька робіт українським політикам. Зробивши останній хрестик на картині, адресованій Арсенію Яценюку, Ганна Матлак померла, – повідомляє ІНТБ.

Любов Гринчишин, голова облорганізації партії «Фронт Змін»: «Так ніби ця робота тримала на світі бабу Ганну. Тому що якраз саме на День незалежності, 24 серпня, бабу Ганну поховали. Це жінка, яка за свої роки багато побачила в житті, але не втратила віри в Україну».

Картину з українськими символами Ганна Матлак планувала передати Арсенію Яценюку 28 серпня. Жінка дізналася, що в цей день «фронтзмінівець» мав би бути на Тернопільщині.

Любов Гринчишин, голова облорганізації партії «Фронт Змін»: «Вона вірила в те, що 28 серпня Арсеній Петрович Яценюк заїде помолитися в Зарваницю. Вона знала, що він часом заїжджає туди на службу чи просто помолитися. Так виглядає, що це її останнє бажання: застерегти, попередити, вручити таку от чисто символічну роботу і передати тим свою величезну любов, а саме основне – свою величезну віру».

Проте передати Яценюку свою роботу пані Ганна не встигла. За декілька днів до очікуваної дати жінки не стало. Про смерть майстрині рідні повідомили обласну організацію «Фронту Змін» на Тернопільщині. Ховали Ганну Матлак якраз у День незалежності України.

Любов Гринчишин, голова облорганізації партії «Фронт Змін»: «Сказали, що баба Ганна померла. Ми поїхали на похорон. Я зателефонувала Арсенію Петровичу. Ну, в силу обставин – День незалежності – вчора він не міг приїхати. Він передав співчуття, передав вінок, який ми завезли на похорон».

Зараз вишита Ганною Матлак картина зберігається в обласному осередку «Фронту Змін». Але днями її обіцяють передати в Київ Арсенію Яценюку. Як і хотіла майстриня, робота потрапить до адресата до 28 серпня, – обіцяють представники тернопільської організації.

 

 

Коментарі вимкнені.