Тернопільщина розробляє свій туристичний бренд

Карта Тернопільскої області На Тернопільщині планують залишити тільки три райдержадміністраціїУ Тернопільській області планують провести конкурс на кращий туристичний бренд, який представить туристичні можливості регіону.

 

Про це розповів голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда під час прес-конференції.

 

Зокрема, він зазначив, що туризм визнано пріоритетною сферою розвитку регіону і розповів про заходи щодо ефективного та раціонального використання туристично-рекреаційного потенціалу Тернопільщини. “Перш за все, в області зацікавлені у створенні власного туристичного бренду, який буде визначений за результатами спеціального конкурсу, – розповів голова облради. – Крім того, у нас існує декілька цікавих проектів, за допомогою яких найближчим часом ми зможемо створити потужну туристичну інфраструктуру в області “.

 

О. Кайда також поінформував, що в області формується мережа інформаційних центрів, і постійно розширюються туристичні пропозиції. На даний момент, КП “Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр впроваджує проект” Туристично-рекреаційний кластер “Дністровський каньйон”, визнаний переможцем конкурсу проектів і програм Фонду сприяння місцевому самоврядуванню в УкраїніОЮ в 2010 році.

 

На Тернопільщині сподіваються зробити туристичну галузь одним з основних джерел наповнення обласного бюджету. “Наша область є дотаційною – оскільки у нас немає ні великих промислових об’єктів, ні інших економічних ресурсів, – зазначив О. Кайда, – але є величезний туристичний потенціал, який поки не використовується повною мірою. Перш за все, це розташування на території області історичних і культурно-освітніх центрів, пов’язаних із стародавньою Європейської цивілізацією. Крім того, у нас знаходяться дві найбільші християнські святині: Свято-Успенська Почаївська Лавра та Марійський духовний центр у Зарваниці “.

 

Серед інших конкурентних переваг Тернопільщини, він назвав високі показники чистоти навколишнього середовища та індексу людського розвитку, зручне географічне розташування і різноманітність природних ресурсів.

 

У Тернопільській обласній раді переконані, що це може стати вагомим економічним перевагою і залучити в регіон інвестиції для створення інфраструктури, а також туристів, які забезпечать нові надходження до бюджету області.

 

Коментарі вимкнені.