Мешканцям п’яти областей Західної України смакує “білоруський хліб” з Тернопільщини

Смачну продукцію до столу жителів Хмельниччини, Івано-Франківщини, Волині, Чернівеччини та Івано-Франківщини відправили у перші дні Нового Року хлібопекарні підприємства “Надзбруччя-хліб” із Тернопілля.

Нині смачні вироби місцевих хлібопекарів присутні у торговій мережі майже сімдесяти відсотків міст і сіл Тернопільщини. За словами директора підприємства Віталія Мархивки, передає  УКРІНФОРМ, більшість видів хлібобулочної продукції, а це майже сто різновидів, фахівці виготовляють дідівським, так званим опарним способом. Тому такі популярні у покупців хліби “Дарницький”, “Столичний”, “Подільський”.

Наряду із кількома видами батонів, соціального хліба тут освоїли виробництво круасанів, булок і лаваша. Враховуючи запити замовників, місцеві технологи поставили на конвеєр елітний, так званий “білоруський хліб”, який продукується винятково з натуральних складників з додаванням картоплі та на справжній живій заквасці. Завдяки унікальній рецептурі він залишається свіжим упродовж семи днів. Звісно, він дещо дорожчий, але щоразу користується більшим попитом.

За словами тернопільського експерта з економічних питань Богдана Новосядлого, вироби з “Надзбруччя-хліб” могли б мати і ширшу географію, але справа у тому, що більшість торгових центрів вимагає відтермінування платежів на 14 і більше днів. І це в той час, коли хліб продається за день-два і не більше. А ще – жорстке регулювання ціни на хліб, подорожчання транспортних перевезень, підвищення цін на газ та електроенергію все – це впливає як на вартість хліба, так і на нові ринки збуту. Правда, економіку виробництва підтримало те, що “Надзбруччю-хліб”, як одному з найбільших виробників соціального хліба, наприкінці року держава виділила борошно з Аграрного фонду.

Коментарі вимкнені.