Найбільша проблема, яка залишилась з попереднього року, невиплачена зарплата, – каже заступник мера з фінансових питань

Коли новообрана міська рада Тернополя приступила до роботи, то неодноразово згадувалось про дірку у бюджеті. Про те, як утворилась ця дірка, розповіла заступник міського голови Тернополя з фінансових питань Вікторія Остапчук.

–          Ми говорили про те, що є «дірка» в бюджеті більше 10 млн. Ця ситуація виникла в зв’язку з тим, що були заплановані надходження, які фактично не надійшли.

За словами Вікторії Остапчук, планувався збір від податків і платежів на 8 млн. більше, ніж їх поступило, а також очікувались надходження від приватизації землі і майна. Поступлень є на 4 млн. менше, ніж планувалось. Пані Остапчук пояснює, що під цих 12 мільйонів були закладені певні видатки, а в зв’язку з ненадходженням цих коштів, залишились вони не профінансованими на кінець року.

Жінка каже, що найбільша проблема, яка залишилась невирішена з минулого року, це  нездійснена проплата, яка склала майже 10 млн. по заробітній платі,  медикаментах, енергоносіях.

– Міська рада гарантує, що після скликання сесії, де проголосують за новий бюджет, буде скликана в найкоротші терміни і позачергова сесія, – запевняє Вікторія Остапчук, – таким чином, на позачерговій сесії, це питання вирішиться. В першу чергу буде виплачена вся заборгованість по заробітній платі.

Коментарі вимкнені.