Міліціонери пильнували лемків

Поблизу райцентру Монастириська 6-7 серпня відбувся ХІІI Всеукраїнський фестиваль «Дзвони Лемківщини». В мальовничому урочищі Бичова традиційно зібралися десятки тисяч шанувальників лемківської культури не тільки з України, а й з-за кордону. У святі взяли участь гості із дванадцяти зарубіжних країн.

Громадський порядок під час підготовки та проведення фестивалю забезпечували міліціонери області. З цією метою був створений оперативний штаб, куди надходили повідомлення та звернення від учасників дійства. Правопорушень та злочинів правоохоронці не зафіксували.

Велелюдне дійство розпочалося урочистим хід-парадом творчих колективів. Відтак його продовжили театралізовані відкриття, презентації, виставки народних умільців. Не обійшлося без традиційної ватри. Після Божественної літургії, яку священнослужителі провели у неділю вранці, відбулася велика фестивальна концертна програма.

Працівники ДАІ в усі дні забезпечували рух транспорту на автошляхах, які ведуть до урочища. Вони здійснювали супровід піших груп учасників фестивалю, які постійно надходили. Автомобілі та автобуси міліціонери скеровували на спеціальні стоянки.

В урочищі працівники органів внутрішніх справ не тільки організували цілодобове патрулювання, а й розгорнули польову кухню. Міліцейські творчі колективи також брали участь у фольклорному святі. На імпровізованих майданчиках виступали й діти з навчальних закладів, якими опікуються правоохоронці.

Організатори свята та керівники області подякували міліціонерам за добре організовану роботу

Коментарі вимкнені.