Міська рада об’їздила об’єкти Щепановського

Спеціально створена робоча група, співголовою якої став міський голова Сергій Надал, завершила об’їзд об’єктів незавершеного будівництва корпорації «Укрбудінвест» Зиновія Щепановського. Загалом фахівці об’їхали 23 об’єкти. У її складі був заступник міського голови Богдан Бойко та спеціалісти будівельної галузі міста.

Будинки на вулицях Тютюнника, Пулюя та Білогірській практично готові. Мешканці допомагають завершити благоустрій прилеглих територій. Майже усі дольовики уже об’єдналися у кооперативи. По багатьох об’єктах тривають судові справи. Тернопільська міська рада допомагає пайовикам відстоювати свої інтереси у судах, а також сприяє у оформленні усієї необхідної документації. Управління правового забезпечення міської ради надає консультації ініціативним групам пайовиків, а також виступає у якості третьої сторони під час судових засідань на стороні дольовиків.

«Найскладніша ситуація на тих об’єктах, які навіть не починали будувати. На окремих є лише котловани.  Деякі кооперативи готові їх добудовувати самостійно, але є такі, що жодним чином не осилять будівництво власними силами. Для них могли б стати у нагоді надлишкові земельні ділянки. Надлишок землі є на території Гаїв Шевченківських, Байківців та Березовиці.

Створені кооперативи повинні звертатися до міської ради з проханням про закріплення відповідних земельних ділянок. Потім у судовому порядку визнавати право власності на недобудовані об’єкти за собою.

Зараз ведуться переговори з можливими інвесторами, які можуть добудувати об’єкти незавершеного будівництва Щепановського, але це можливо лише після вивчення проектно-кошторисної документації, яку кооперативи повинні виготовити самостійно. Тернопільська міська рада і надалі допомагатиме пайовикам та у межах своєї компетенції сприятиме у вирішенні їхніх проблем», – зазначив заступник міського голови Богдан Бойко.

Коментарі вимкнені.