Між Тернополем і Львовом може бути платна дорога

Кілька іноземних компаній зацікавлені у будівництві концесійних доріг в Україні. Про це свідчить довідка “Укравтодора”, – пише видання «Про гроші finance.ua». Крім того, в будівництві на умовах концесії дороги Левів-Броди зацікавлено українське ВАТ “ВНК Розточчя СТ”. За документами, іноземна компанія Gerlux Group S.A. (Люксембург) зацікавлена в таких об’єктах, як будівництво автодоріг Львів – Тернопіль -Вінниця – Умань – Знаменка – Дніпропетровськ, Одеса – Миколаїв – Дніпропетровськ, Красноперекопськ – Джанкой – Керч, Херсон – Новоазовськ і південної Транс’європейської магістралі Західний кордон України (с. Перекоси) – Київ.

Глава “Укравтодра” Володимир Демішкан повідомив, що до відомства звернулось декілька компаній відносно будівництва платних доріг. При цьому він виділив індійську ITNL, зазначивши, що вона готова вже в лютому 2011 р. виділити кошти на розробку ТЕО із будівництва цікавих їй об’єктів.

Як підкреслив В.Демішкан, платні дороги будуються за кошти інвесторів, а не держави, при цьому вони пролягають паралельно із безкоштовними дорогами.

Коментарі вимкнені.