На День Героїв Тернопільська міська рада одягнула вишиванки

Фото зі сайту міської ради

Протягом останніх 70 років, за рішенням Другого Великого Збору Організації українських націоналістів, 23 травня відзначається свято Героїв.

Ця традиція покликана відродити в українців героїчний дух минулих поколінь. Адже саме у травні у визвольній боротьбі віддали своє життя ідеолог державної самостійності України Микола Міхновський, провідник української національно-визвольної боротьби Симон Петлюра, засновник і провідник ОУН Євген Коновалець. В часи німецької і радянської окупації – це свято відзначалось у підпіллі. З проголошенням незалежності України його було відновлено.

З ініціативи міського голови Сергія Надала у цей день усі працівники міської ради, комунальних підприємств, освітніх закладів одягнули вишиванки. Крім того очільник міста закликає усіх українців сьогодні  червоно-чорними стрічками на одязі, на транспорті проявити солідарність із цим святом.

«Ми повинні пам`ятати своїх героїв, адже вони завжди були провідниками української нації, духовними наставниками, нашими сподвижниками на шляху становлення та розвитку незалежної України, – зауважив Сергій Надал. – Тому закликаю усіх свідомих українців відсвяткувати День героїв у вишиванках та червоно-чорними стрічками на одязі, на транспорті, у різний спосіб солідаризуватись з відзначенням цього свята.

У Тернополі з нагоди Дня героїв відбудеться низка заходів. Зокрема, у Палаці спорту пройде першість міста з боксу серед спортсменів всіх вікових груп. Урочисте відкриття змагань о 15-ій 30. О 18-ій годині розпочнеться – урочистий марш у вишиванках. Учасники ходи від бульвару Данила Галицького пройдуть центральною дорогою міста до Театрального майдану.  О 19 год. на головній площі міста відбудеться концерт гурту «Тартак».

Коментарі вимкнені.