На Покрови молодь під дощем несла прапор в центрі Тернополя

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці відбувся похід молодіжних організацій Тернополя від Катедрального собору до пам’ятника Степану Бандері.

– Ніхто під покровом Богородиці не йде загарбувати чужу землю, не йде відбирати чуже життя, збагачуватися на чужому горі, – сказав протосинкел Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ о. Андрій Романків. Священик зазначив, що борці за волю, українські патріоти «боронили найдорожче, саме їх боротьба заслуговувала на Покров Пресвятої Богородиці, на Її заступництво і ласку».

– Ми сьогодні зібралися, аби пригадати усіх синів українського народу, які, подібно до Христа, у своїй справі зреалізували Заповідь любові. – казав отець. -Вони віддали своє життя, аби у їхніх братів була краща доля, була вільна держава, були великі можливості. Вони робили оцю саможертву, самоспалення під Покровом Пресвятої Богородиці… і це підкреслює святість їхньої справи.

– Степан Бандера, для нас українців, є символом  самопожертви та боротьби, – наголосив проповідник.

Він походив з родини греко-католицького священика Андрія Бандери, який також віддав своє життя на вівтар служіння Богові, Церкві і своїм братам-українцям…Сьогодні, у його особі, хочемо згадати усіх героїв України, які упродовж століть розуміли любов до України, як власну жертву, і не шкодували молодих років, здоров’я, майбутнього, а поклали все у фундамент незалежної української держави.

кінці о. Андрій Романків додав: «Доки у нашій ментальності почуття любові не буде розумітися так, як розумів Христос, як розуміли тисячі молодих, чи старших українців, які віддали своє життя за Україну…, доти не зможемо осягнути їхньої мрії – мати свою незалежну державу».

Організатором походу, приуроченого пам’яті загиблих героїв, виступила комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської єпархії. У заході взяли участь о. Роман Дутчак, судовий вікарій, о. Орест Павліський, голова комісії у справах молоді, та мер Тернополя Сергій Надал. Молодь у супроводі оркестру несла синьо-жовтий прапор України. Члени ТУСК «Обнова» виконували патріотичні пісні, декламували вірші.

Коментарі вимкнені.