На Різдво через Тернопіль будуть додаткові поїзди та автобуси

Напередодні Різдвяних свят чимало мешканців Тернопілля планують їх відзначення наперед. Частина їде до родичів у села нашої області, частина – за межі Тернопілля. На автовокзалі Тернополя розповідають: найпопулярніший напрям нині – Івано-Франківськ. Серед пасажирів, які користуються залізничним транспортом, найбільший попит на квитки до столиці. На залізничному та автовокзалі Тернополя обіцяють: транспорт на заваді відзначенню Різдва не стане, – повідомляє TВ-4.
Найбільше охочих виїхати з Тернополя було напередодні Нового року, з 28 до 30 грудня. Тоді на автовокзалі за добу обслуговували близько трьох з половиною тисяч пасажирів. Працівники автовокзалу пояснюють: у ці дні їхали студенти та, переважно люди, які поверталися додому з-за кордону. Звикли тернополяни купувати квитки і завчасно, за два тижні до виїзду. Щоправда у цьому випадку доплатити доведеться ще десять відсотків від вартості квитка.
Зараз каси автовокзалу “Тернопіль” продають квитки в усіх напрямки, тож великих черг за проїзними документами немає. Збільшення кількості пасажирів очікують вже ближче до Святвечора, із 5 січня. Будуть і додаткові рейси.
– Додаткові рейси – по потребі пасажирів. Наприклад, якщо в сторону Франківська є більше пасажирів, то ми даємо додаткові рейси. А так пасажиропотік йде рівномірно. Пасажири купляють квитки попередньо. На всі рейси поки що є квитки. Коли закінчується продаж на основні маршрути і бачимо, що продані квитки на певний напрямок, тоді попередньо навіть ставимо резервні автобуси, – розповіла диспетчер автовокзалу “Тернопіль” Марія Чорна.
Пасажири підтверджують: дістатися в будь-який куточок області чи виїхати за межі Тернопільщини автобусом нескладно. Квитки є, черг – немає.
Додаткові потяги на свята та додаткові вагони ввела і Укрзалізниця. Найбільше пасажирів на залізничній станції “Тернопіль” чекають 5, 8 і 9 січня. В останні дні свят чимало пасажирів повертатиметься у Київ. 8 та 9 січня до столиці їхатиме потяг номер 554 Тернопіль-Київ. Відправиться з Тернополя він о 14:10, а прибуде у столицю о 21:44. Зараз на цей потяг є квитки як у плацкартні, так і в купейні вагони. Призначені також додаткові потяги, які їдуть через станцію “Тернопіль”: Львів-Донецьк, Ужгород-Київ, Мукачево-Харків, Київ-Львів. Квитки на потяги продають повагонно. Тобто коли в одному вагоні залишається сім непроданих місць, то відкривають продаж квитків у наступному вагоні, розповідають на станції “Тернопіль”. Тож тернополянам радять: якщо не вдалось купити квитки відразу, час від часу приходити на залізничний вокзал або ж замовляти квитки попередньо. Окрім додаткових потягів з листопада почав курсувати і постійний – номер 350 Тернопіль-Харків.

Коментарі вимкнені.