На спиртзаводі Тернопільщини виявлено порушень на понад 5 млн грн

У Тернопільській області під час ревізії ДП «Зарубинський спиртовий завод» КРУ виявило фінансових порушень на загальну суму 5,5 млн грн.

Внаслідок порушення положень бухгалтерського обліку на підприємстві завищено вартість активів на загальну суму 3,4 млн грн.

У 2009 році без застосування процедур державних закупівель підприємство купило сировину на загальну суму 958,6 тис. грн. З урахуванням середніх цін на зерно пшениці та мелясу на товарних біржах України сума завданих збитків внаслідок закупівлі товарів становила 417,8 тис. грн.

390,6 тис. грн матеріальної шкоди завдано підприємству через нереалізоване зерно пшениці та кукурудзи. Через неналежні умови зберігання сировина стала непридатною для подальшого використання та підлягає знищенню.

При нарахуванні і виплаті заробітної плати, премій і допомог, за перевірений період працівникам підприємства безпідставно виплачено 52,4 тис. грн. та недораховано компенсаційних виплат і не проіндексовано заробітну плату на загальну суму 63,4 тис. грн.

Ревізійники провели інвентаризацією та встановили недостачу 8 одиниць основних засобів загальною залишковою вартістю 6,97 тис. грн та залишки 36 основних засобів на суму 110,8 тис. грн.

За допущені порушення фінансової дисципліни 5 посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

Матеріали ревізії скеровано до прокуратури Тернопільської області.

Коментарі вимкнені.