Тернопільська «швидка» прибуватиме на виклики через 10 хвилин

6 квітня, у Тернополі відкрили два додаткові пункти тимчасового базування швидкої медичної допомоги. Їх облаштували у міських лікарнях №2 і №3, де виділили спеціальні кімнати для медичних бригад. Відтепер частину викликів зі «швидкої» переадресовуватимуть у ці лікувальні заклади, – пише ЗІК.

Раніше екстрені бригади виїжджали до тернополян із двох підстанцій швидкої допомоги, що на вулицях Рєпіна та Шпитальній. Через пробки та погані дороги медики не завжди оперативно потрапляли до хворих. Особливо проблемними в цьому плані були віддалені ділянки мікрорайонів Східного і Дружби. Відкриття двох пунктів тимчасового базування «швидкої» покликане ці питання вирішити та забезпечити вчасне надання допомоги.

 

«Щодня на «103» у Тернополі надходить близько 180-250 викликів, у місті працюють двадцять бригад. У години «пік» навіть із сиреною швидко добратися в іншу частину міста складно. А завдяки додатковим пунктам ми зможемо виконати нормативи та доїжджати на виклик за десять хвилин. Правда, аби поповнити запаси ліків, бригадам все-одно доведеться повертатися на підстанцію», – розповів головний лікар центру швидкої допомоги Тернополя Михайло Джус.

 

Зі слів лікаря, планують звести ще одну повноцінну підстанцію на вулиці Курбаса. Земельна ділянка для цього уже виділена, проте наразі для будівництва немає коштів.

 

Окрім того, при «швидкій» запровадили консультативно-довідкову службу. Зателефонувавши за номером «51 48 51», тернополяни зможуть отримати безкоштовні роз’яснення з приводу стану здоров’я. Цим хочуть розвантажити номер «103».

Коментарі вимкнені.