На Тернопіллі викрито «електромонтажних» аферистів

Тернопільські податкові міліціонери з початку року виявили 14 економічних злочинівСпівробітники податкової міліції Тернопільської області нещодавно виявили та зруйнували злочинну схему ухилення від сплати податків, яку використовували керівники одного з тернопільських товариств при проведенні електромонтажних робіт на замовлення  інших суб’єктів господарювання.

Так, керівники товариства оформили документи (договори на виконання робіт, акти виконаних робіт та інші) з львівським фіктивним підприємством про нібито виконані господарські операції. Однак, як засвідчили результати перевірки, львівське підприємство могло б займатися лише будівництвом будівель і не мало жодного відношення до проведення електромонтажних робіт підвищеної небезпеки.

Крім цього, службові особи вищевказаного тернопільського товариства оформили фіктивні документи  ще з одним із суб’єктів господарювання Тернополя про нібито виконані будівельні підрядні роботи.

В результаті злочинних оборудок бюджет недоотримав близько 1,5 млн. грн. податків.

В судових інстанціях більше року тривало оскарження виявлених порушень податкового законодавства і в результаті Львівський апеляційний адміністративний суд підтримав правоту податківців.

Слідчим відділом податкової міліції ДПА в Тернопільській області порушена кримінальна справа за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

До бюджету вже відшкодовано майже 500 тис. грн.

Коментарі вимкнені.