На Тернопільщині «Батьківщина» розкритикувала місцевий бюджет запропонований Азаровим

Поданий Борщівською райдержадміністрацією проект бюджету району на 2011 рік став предметом детального розгляду на розширеному засіданні постійної депутатської комісії з питань фінансів, яку очолює депутат районної ради від партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Валерій Ромашенко.

На засіданні депутати піддали різкій критиці підходи Кабінету Міністрів до розрахунку коштів на фінансування органів місцевого самоврядування.

«Так, наприклад, працівникам сільських та селищних рад району коштів на заробітну плату вистачає лише на 9 місяців», – розповів Ромашенко.

«Ще більш катастрофічне становище склалося з виділенням коштів на утримання територіальних центрів соціального обслуговування – їх вистачає лише на півроку», – додав він.

Крім того, гостра дискусія розгорнулася навколо коштів, передбачених на фінансування освітньої галузі.

Постійною депутатської комісією, з ініціативи депутатів від партії «ВО «Батьківщина», було прийнято рішення кошти, які передбачалися на ремонт управління освіти райдержадміністрації, спрямувати на проведення невідкладних ремонтів у сільських школах.

Крім того, управлінню освіти доручено провести всі необхідні заходи з метою відкриття дошкільних закладів в селах: Глибочок, Горошова, Залісся, Кривче, Панівці, Турильче, Устя, Шупарка.

Постійною комісією було також прийнято рішення:

– зменшити резервний фонд на 50,0 тис. грн., і ці кошти направити на виплату допомоги малозабезпеченим громадянам району;

– в галузі культури зменшити суму, передбачену на проведення заходів та творчий звіт району, на 100,0 тис. грн., і ці кошти спрямувати на виплату заробітної плати працівникам культури;

– доручено райдержадміністрації передбачити кошти в сумі 100,0 тис. грн. на кредитування молодіжного житлового будівництва.

Всі пропозиції, які були прийняті постійною комісією під час  розгляду проекту бюджету Борщівського району, були підтримані сесією районної ради.

Коментарі вимкнені.