На Тернопільщині міліціонери затримали «металевого» злодія

У Підволочиському районі, що у Тернопільській області, останнім часом прокотилася хвиля крадіжок. Злодій об’єктом збагачення обрав металеві огорожі. За одну ніч не стало шість елементів з секцій металевої огорожі навколо технічного ліцею. Через два тижні нічний візитер знову навідався на територію навчального закладу. Пропало п’ять двадцятикілограмових елементів. На цьому зловмисник не зупинився. Через декілька днів місцем збагачення обрав меморіальний комплекс в районному центрі. За декілька ночей крадій вивіз понад півтори тонни металу.

Крадій діяв за такою схемою – з металевих секцій, що поржавіли від часу, вибивав елементи, вантажив у свій автомобіль і возив на металобрухт у сусідній Волочиський район Хмельницької області. Співробітники райвідділу міліції невдовзі зупинили крадіжки.

Затриманий зізнався, що грошей за металобрухт виручив небагато, адже елементи були пошкоджені корозією і дорого платити за них не хотіли. А от обурення у жителів селища ці факти крадіжок викликали, адже зловмисник зазіхнув на людську пам’ять та історію.

Остання вилазка «металевого» злодія залишила слід у Новому Селі. Якогось ранку місцеві жителі помітили, що зникла огорожа біля пам’ятника Іванові Франку.

Як розповів заступник начальника Підволочиського райвідділу внутрішніх справ Віктор Сніжок, оперативники активно шукали зловмисника. Вони оглядали пункти прийому металобрухту, опитували раніше судимих осіб. Злодій, зрозумівши, що тікати йому нікуди і його ось-ось затримають, з повинною прийшов до райвідділу. І не просто прийшов, а в багажному відділенні автомобіля привіз викрадену з Нового Села огорожу.

Зловмисника затримали. Кримінальна справа, порушена раніше за фактом крадіжки, знайшла свого «героя».

На даний час арештовано автомобіль, яким підозрюваний скоював злочини, адже підприємства, на балансі яких є обкрадені меморіальний комплекс та ліцей, висунули матеріальні позови на повернення втрат. Проти зловмисника порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 185 КК України і, зважаючи на його покаяння та сприяння досудовому слідству, а також, той факт, що чоловік сам виховує п’ятирічну дитину, його відпущено на підписку про невиїзд, – повідомляє прес-служба   УМВС України в Тернопільській області.

Коментарі вимкнені.