На Тернопільщині побудували елеватор, подібного якого немає на території Західної України

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян побував на побудованому Героєм України Олегом Крижовачуком європейському елеваторі, що у Підволочиську. Керівник області відзначив масштабність проекту та повідомив про спорудження на Тернопільщині двох сучасних млинів.

“Сьогодні керівник потужного підприємтва “Україна” Олег Крижовачук демонструє у своєму господарстві сучасний європейський елеватор, — сказав Валентин Хоптян. — Він тільки відкрився, але згодом я впевнений сюди привозитимуть на зберігання, переробку та транспортування зерно із сусідніх областей. В рамках розвитку сільського господарства в регіоні ми плануємо також побудувати два новітніх млини у Гусятинському та Підволочиському районах. Тоді ми матимемо можливість торгувати не тільки зерном, а й борошном”.

На елеваторі створено 21 робоче місце та вкладено 80 мільйонів гривень у його спорудження.

“Ми маємо можливість зберігати та переробляти на цьому елеваторі більше 60 тисяч тонн зерна, — розповідає Олег Крижовачук. — Сьогодні у нас є і залізна дорога, тому готові навіть транпортувати збіжжя, а не тільки зберігати та сушити”.

Елеватор побудований за італійською технологією, яка спрямована на мінімізацію людського факторру у процесі зберігання та переробки збіжжя. Спеціалісти стверджують, що подібного елеватора на території Західної України немає.

 

Коментарі вимкнені.