На Тернопільщині проведуть моніторинг стану водопровідного господарства

Голова ОДА Валентин Хоптян доручив райдержадміністраціям та виконкому Тернопільської міськради забезпечити моніторинг існуючого стану водопровідно-каналізаційного господарства і визначити найбільш аварійно-небезпечні об’єкти та ділянки мереж, передбачивши кошти на їх реконструкцію.

Метою такого рішення є вдосконалення системи моніторингу у сфері питного водопостачання, покращення якості водних ресурсів та питної води, технічного стану основних фондів підприємств централізованого водопостачання і водовідведення.

Також в області планують розробити та вжити заходів щодо зменшення втрат води у мережах водопостачання, провести інвентаризацію водозабірних свердловин, насосних станцій, очисних споруд та вирішити питання щодо їх подальшої експлуатації, опрацювати питання щодо забезпечення об’єктів централізованого водопостачання та водовідведення системами резервного електроживлення.

Ще одним завданням, яке керівник області ставить перед органами влади краю є розробка та вжиття заходів щодо реконструкції існуючих або будівництва нових очисних споруд, каналізаційних мереж та насосних станцій.

На думку голови ОДА, доцільним є й забезпечити технологічний облік питної води на комунальних водозаборах.

Коментарі вимкнені.